کابل شبکه cat2
این نوع کابلها امروزه تقریبا هیچ کاربردی ندارند و در شبکههای تلفنی قدیمی، مورد استفاده قرار میگرفتند. کابل cat2 از 4 رشته سیم که به صورت دو زوج سیم به هم تابیده شده هستند، تشکیل میشوند. این کابلها دارای پهنای باند 16 مگاهرتز و سرعت انتقال داده 4 مگابایت بر ثانیه هستند.
کابل شبکه cat3
از این نوع کابل امروزه نیز در شبکههای تلفنی استفاده میشود. این نوع کابل از 4 زوج سیم به هم تابیده شده تشکیل میشوند که دارای پهنای باند 16 مگاهرتز و حداکثر سرعت انتقال داده 10 مگابایت بر ثانیه است.
کابل شبکه cat4
این نوع کابل نیز همانند کابلهای cat3 از 4 جفت سیم تشکیل میشود که پهنای باند آن به 20 مگاهرتز و سرعت انتقال دیتای آن نیز به 16 مگابایت بر ثانیه، ارتقا یافته است. این نوع کابل در حال حاضر هیچ کاربردی در شبکههای مرسوم موجود در ایران ندارد.
کابل شبکه cat5
کابلهای نسل پنجم یا همان کابل Cat5 اولین نسل از کابلهای سریع شبکه محسوب میشوند که میتوانند با سرعتی معادل 10 تا 100 مگابیت ثانیه اطلاعات را جابجا کنند. امکان کابل کشی بیش از 100 متر با کابل cat5 نیز از طریق نصب پل و تجهیزات لازم، امکان پذیر است.
کابل شبکه Cat5E
نسل بهبود یافته کابل cat5 است و از نظر ظاهری کاملا شبیه هستند. پهنای باند در هر دو نوع کابل 100 مگاهرتز هست؛ اما در کابل cat5e در برخی مدلها به 250 مگاهرتز نیز میرسد. همچنین بعضی از این کابلها میتوانند تا سرعت 1000 مگابیت بر ثانیه را پشتیبانی کنند. علاوه بر این میزان نویزپذیری این کابلها نسبت به نسل قبل کاهش یافته است. از این نوع کابل بیشتر برای دوربینهای مدار بسته استفاده میشود.
کابل شبکه cat6
نسل پیشرفتهتر از کابلهای شبکه نسل پنجم با میزان نویزپذیری و تداخل کمتر هستند. سرعت این دسته از کابلها به ۱۰گیگابیت بر ثانیه میرسد و فرکانس آنها حدود 250 مگاهرتز است. این کابلها نسبت به نسل قبل دارای پوشش ضخیمتری هستند.
کابل شبکه cat6a
یکی دیگر از انواع کابل شبکه است که نسخه ارتقا یافته Cat6 میباشد. این نسخه از کابلهای Cat6 میتوانند پهنای باندی تا دو برابر یعنی 500 مگاهرتز را ارائه کنند.
کابل شبکه cat7
استفاده از این دسته از کابلها برای مصارف عادی چندان رایج نیست و برای جایی مناسب هستند که نیازمند نرخ انتقال با سرعت 600 مگابیت ثانیه یا بالاتر باشیم. عمده کاربرد کابلهای نسل هفتم برای مصارف صنعتی میباشد.
کابل شبکه Cat8
جدیدترین نسل از کابلهای شبکه هستند که سرعت بالایی دارند و برای مصارف صنعتی و اطلاعاتی در ابعاد گسترده مناسب هستند. سرعت انتقال اطلاعات با این کابلها به 25 تا 40 گیگابیت ثانیه میرسد و پهنای باند 2000 مگاهرتزی دارند.